Corona – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Jansen en Schellekens – Barsingerhorn

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Jansen en Schellekens

Hoofdlocatie

Burgemeester Aris Wiedijkstraat 1
1768 AP Barsingerhorn
Tel: 0224-531312

SPOED: menu toets 1  of  0224 533265

Locatie Wieringerwaard:

Scholeksterlaan 24
1766 JZ Wieringerwaard
Tel: 0224-221262

SPOED: menu toets 1  of  0224 533265

Corona

CORONA MAATREGELEN

In verband met de corona-uitbraak in Nederland moeten wij zoveel mogelijk verdere verspreiding van het virus voorkomen en vooral kwetsbare mensen in onze praktijk beschermen.

Ook moeten wij onszelf (het team) zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting, zodat de zorg niet in het geding komt. Dat doen wij door afstand te houden, mondkapjes te dragen en minder personeel bloot te stellen aan patiëntcontacten.

Daarom hebben wij de onderstaande maatregelen voor onze praktijk getroffen:

BIJ LUCHTWEG- KLACHTEN (waarvoor u direct medische hulp nodig heeft): KOM NIET SPONTAAN NAAR DE PRAKTIJK, MAAR BEL EERST OM TE OVERLEGGEN!

BIJ MILDE KLACHTEN van keelpijn / hoesten / hoofdpijn / koorts / verkoudheid / smaak of reukverlies: KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK, maar laat u eerst testen op corona via de GGD! Indien u negatief getest bent, dan kunt u weer een afspraak maken voor het spreekuur.

desinfecteer uw handen bij binnenkomst en draag een mondkapje (verplicht!)

kom “alleen” naar de praktijk, tenzij begeleiding echt nodig is

blijf buiten wachten, op 1,5 mt afstand van andere patienten, als de praktijk “vol” is.

niet-spoedeisende medische vragen en problemen worden zo mogelijk telefonisch behandeld.

locatie Wieringerwaard:

Alleen op woensdagochtend is er een dokter in het pand, voor mensen die echt niet naar Barsingerhorn kunnen komen.

Er is op maandag- en woensdagochtend wel een assistente aanwezig tot 10.30 uur, tenzij het organisatorisch niet mogelijk is.

ivm de kleine ruimte kunnen slechts 2 mensen tegelijk in de wachtruimte zitten.

Een afspraak maken voor het spreekuur, via het patientenportaal is  nu niet mogelijk. Wel kunt u via het patientenportaal een afspraak maken voor het telefonisch(terugbel)spreekuur  of via een e-consult uw vraag aan de dokter stellen.

 

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51 of kijk op thuisarts.nl 

Heeft u (milde) verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging tot 38 graden: blijf thuis in quarantaine! Laat u zo snel mogelijk testen op corona via de GGD!

Geef geen hand en was uw handen met zeep na elk contact. Houdt 1,5 mt afstand van elkaar!  Ook als iemand geen ziekteverschijnselen heeft, kan hij toch besmet zijn en het virus doorgeven!

Bij voorbaat dank voor uw begrip en medewerking!

N.b. download de patientenportaal-app! Dan is communicatie via e-consulten en het bijvoegen van foto’s gemakkelijk en veilig (AVG-proof). Ondervindt u problemen met het patientenportaal geef dat dan aan ons door, zodat wij kunnen kijken wat er aan schort.